Nyári slágerlista a Kiscsillagban! – Új étlap, új fogások!

Új blogposztunkból megismerhetik a Kiscsillag Étterem megújult étlapjának legizgalmasabb fogásait!

 

Reméljük, idén tavasszal és nyáron már nem fog esni a hó, és így végre teljes lendülettel belecsaphatunk az igazi napsütéses, vidám zivataros vagy rekkenő évszakokba. Elkészült a Kiscsillag Étterem legújabb étlapja is, amiről most a legizgalmasabb újdonságokat mutatjuk be. Jöjjenek el hozzánk és kóstolják meg az új szezon finomságait házias, magyaros konyhánkból.

 

Előételek, levesek a forró évszakokban

 

Szilvásváradon már nyolcvan éve tenyésztik mesebeli környezetben azt az igencsak kedvelt halfajtát, amit új menüsorunk egyik előételeként kínálunk. A szilvásváradi házi füstölésű pisztráng remoulade mártással friss és lágy ízvilágával remek első fogása egy nyári ebédnek. Azonban nem hagyhattuk ki a felvezető fogások közül a tojásgyümölcs vagy törökparadicsom néven is emlegetett pompás padlizsánt sem. Az enyhén fokhagymás padlizsánkrém fetával és olívabogyóval igazi klasszikus – már a Kiscsillag étlapján is megtalálható.

 

A házias, magyaros ízek szerelmeseinek kedveskedünk azzal, hogy már választható menüsorunkból a tejfölös-kolbászos magyaros burgonyaleves is, a mediterrán konyhából pedig a bazsalikomos parmezános olasz paradicsomlevest ajánljuk az édesebb ízekre vágyóknak.

 

Főételek és vegetáriánus finomságok

 

Dzsuvecs, zakuszka, ratatouille: egyik finomabb, mint a másik, de a lecsónak mégiscsak külön helye van a szívünkben. Szerencsére már meghaladta a gasztronómia azt, hogy lecsót főleg őszi és téli időszakban ettek régebben, így már egész évben bátran élvezhetjük főételként is a tavasz és a nyár ropogós zamatait. A friss lecsó tojással és/vagy kolbásszal ráadásul hazai zöldségekből készül a Kiscsillagban.

 

Akik a magyaros, húsos konyha igazi jókedvét szeretnék megízlelni, már most foglaljanak nálunk asztalt, mert újabb masszív és omlós húsos fogások kerültek étlapunkra. A lacikonyha eredendően a szabad ég alatt sütögetés, afféle magyaros ősgrill vagy sátras fesztiválfőzőcske volt, a lacipecsenye azonban csak az igazán éhes embernek könnyed nyári falatozás. Sertés karaj, tarja, grill kolbász, bajor káposzta, szalvéta gombóc – egy ilyet nem dob be az ember csak úgy. De a jó hír, hogy már a Kiscsillagban is felszolgáljuk ezt a kedvelt pecsenyét. Jöjjön éhesen, mert ez komoly feladat lesz.

 

És ha már nyár és húsok. Ha csülökről van szó, sör nélkül egy tapodtat se! Új étlapunkról már választható a sertés csülök is – mégpedig hagymával sütve, sörrel locsolva. Valószínűleg csülök még soha sehol nem veszett kárba, de biztos, hogy a Kiscsillagba is vissza fog térni, ha megkóstolja ezt az újdonságunkat. Gondoltunk a bélszín-rajongókra is, és lecsósan elkészítve, természetesen sült karikaburgonyával, magyaros bélszínt is ajánlunk új étlapunkról.

 

Nem kell azonban megrémülniük a könnyedebb ízekre vágyóknak sem, hiszen a húsmentes ételeket kedvelő vendégeinknek is szeretnénk újdonságokkal kedveskedni. Felkerült a menüre a dióban sült kecskesajt almával és friss salátával fogás, valamint egy kiváló olaszos finomság, a penne friss parajjal, pecorino sajttal, szárított paradicsommal.

 

És végül számos újdonságunk közül hadd emeljünk ki egy igazi „megosztó” finomságot, a túrós csuszát. Porcukorral vagy szalonnapörccel? Főételnek vagy desszertnek? Ahogy jólesik!

 

Foglaljon asztalt honlapunkon és próbálja ki újdonságainkat!