Isteni ízek a Kiscsillag Étteremben

A kemencében készült ételeknek saját sóhajuk van. A kenyérlángosba, a rakott krumpliba belesülnek a kemence mélyének barátságos titkai is. De mik ezek a titkok? Most eláruljuk!

 

A Kiscsillag Étterem mindig hazavárja vendégeit. A mi egyik titkunk, egyben vendégeinkkel közös kincsünk: a kemence.

 

Úgy hisszük, egy étellel nemigen történhet jobb dolog, mint hogy egy kemencében készülhet el. Az ízek összeforrnak, a húsok omlanak, csorognak a finom levek, ropognak a cipók, olvadnak az édes finomságok. Minden ételből kihozza a legjobbat. Különböző nemzetek ízei találkoznak benne és izgalmas kísérletezések lehetőségeit rejti. Igazi tiszteletadás ez, és a gasztronómia egyik eleganciája. Múlt és jelen szépséges ötvözete.

 

Az építmény már önmagában igazi mestermunka. Elkötelezett, türelmes alkotás eredménye. A kemence meghatározza egy konyha karakterét. Ott ver az étterem szíve.

 

Otthonos és ínycsiklandó illatok szállnak belőle, mindig felismerhetővé teszi a helyet. A kemencénk elköteleződés, hosszú távú, szeretetteljes kapcsolat. A kemencék varázslatos mesék tudói is. Elkísértek minket évszázadokon és nemzedékeken át. A mítosz szerint Hellász titokzatos istennője, Hesztia őrködött a lángnál, mikor Prométheusz elcsente a tüzet az embereknek. Így lett Hesztia a család, a házi tűzhely vigyázója, s a kemencék az ő szentélyei. Békét, melegséget és meghittséget költöztetett az otthonokba.

 

A rómaiak Fornacalia-ünnepeken lakmároztak a kemence istennője, Fornax és a kenyérsütés előtt tisztelegve. De a Fornax egy csillagkép neve is, ami összecsippenti a csillagászat, a történelem, sőt a kémia tudományát az örökkévalóságnak.

 

A kemencében készült ételeknek saját sóhajuk van. Ahogy az asztalra kerülnek, az éhes vendég nem pusztán egy újabb fogást lát maga előtt. A kenyérbe, a rakott krumpliba, a rétesbe belesülnek a kemence mélyének barátságos titkai és meséi is.

 

Csillaghegyi kisvendéglőnkben ilyen családias, szívmelengető légkört kívánunk teremteni. Kemencés ételeink között húsos ételeket, tésztákat, magyaros fogásokat és a világ különböző nemzeteinek finomságait találja meg. Kemencénkből az otthon ízeit kínáljuk, a hagyományos konyhát éppúgy, mint az újdonságok izgalmát.

 

Foglaljon asztalt oldalunkon vagy telefonon, és kóstolja meg Hesztia szentélyének ízletes fogásait!

 

Kemencében készült ételek