Üdv a kamránkban! – Tárlatvezetés a különleges italaink közt

Mi a Kiscsillag Étteremben nem elhitetni szeretnénk az ízeket, hanem teljes természetes valójukban megmutatni vendégeinknek. Az ételek mellett pedig fontos szerep jut az italoknak is. A legjobb hazai termelők és manufaktúrák finomságaiból válogattuk össze italkínálatunkat. Lépjenek beljebb, sok itt még a látni- és kóstolni való.

 

Most, hogy megismerkedtek szeretett kemencénkkel és a benne készült házi kenyerünkkel, jöjjenek beljebb, hogy megmutassuk a Kiscsillag Étterem italkülönlegességeit is. Egy izgalmas túrára hívjuk vendégeinket. A képzelettel játszunk, de minden, amit látnak eredeti és valódi.

 

Erre megyünk, ez a konyha, itt mindig nagy a sürgés-forgás, de nézzék csak, még egy kicsit be kell itt fordulni, és máris megérkeztünk. Lépjenek be! Igen, itt azért hűvös van picit.

 

Azok ott a CsupaSzörpök, látják? A csatos üvegekben. Egy kis családi műhelyben készülnek Tapolcán, az összes alapanyaguk saját termesztésű vagy a veszprémi és zalai termelőktől érkezik. Bodza, levendula, menta, felsorolni is nehéz az összeset, de van ánizs-szeder vagy eper-bazsalikom párosítás is.

 

A dobozokban a HazaiPiac gyümölcslevei vannak. Hogy vegyesen lehet-e kérni? Naná, egy deci almalé egy deci körtelével. 100% meg 100% az 100%. Kitűnő ötlet! Ezek mind hazai gyümölcsökből készültek, ennél frissebbet el sem tudnánk képzelni. Ittak már almafröccsöt? Az bizony huncut dolog.

 

De nézzük, mi minden van még itt. A kis Csobánci Fruska rozé, vagy a Zöldfülű Maurer Oszkár. És persze Sauskáék minden színe. Apropó, biztos hallották már, hogy Sauska Krisztián állítólag a Vino című Anderson-könyvvel nekivágott a csodás borok és a bundában sült alma vidékének, Piemontnak, hogy megismerje a borszakmát és az olasz konyhát. Ami ezután következett, az az elkötelezett és szenvedélyes magyar borászat: a Tokaj és Villány legnemesebb zamataiból készített Sauska-borcsalád. A Kiscsillagban többfélét is megkóstolhatnak.

 

Aztán ez itt egy igazi sötét történet, a fajsúlyos Heimann Barbár. Heimannék azt mondják róla, megfejtendő. Szép feladat és az elnevezés is igazán megragadó. Bartók muzsikáját egyes éles nyelvű kritikusok barbárnak nevezték, aztán 1911-ben megszületett az Allegro Barbaro. A két percnél alig hosszabb világhírű mestermű adta az ötletet az igazán mély és izgalmas vörösbor elnevezéséhez.

 

És a Reketye söröket ismerik? Reketye Zoltán sörfőzdéjéből jöttek. Három sörmesternő is felelős ezekért az izgalmas italokért. Van Bupa, ipa vagy Arany Jónás például, fantasztikus hazai kézműves sörök, ja és a Ravasz Hód, az már szinte krémes. Ezeket vétek kihagyni. És persze a Cruxx pálinkákat is muszáj kiemelni. Birspálinkájuk 2016-ban az Év Pálinkája versenyben szerzett dicsőséget a nagykeresztúri ínyencségnek.

 

A termelői italkülönlegességek a természet nagylelkűségének és az ember gondos munkájának eredményei. Mi a Kiscsillag Étteremben nem elhitetni szeretnénk az ízeket, hanem teljes valójukban és zamatukban megmutatni vendégeinknek. Szívvel-lélekkel szeretünk főzni és tudjuk, hogy a finom ételekhez gondosan kiválasztott italok is kellenek. Ezért a legjobb hazai termelők és manufaktúrák finomságaiból állítottuk össze italkínálatunkat.

 

Köszönjük, hogy elkísértek, örömünkre szolgált bepillantást adni italkínálatunkba. Jöjjenek el máskor is csillaghegyi kisvendéglőnkbe, már most foglalhatnak asztalt itt az oldalon!

 

Italok
A Kiscsillag Étterem bárpultja és a kemence a háttérben