3 hűsítő limonádé a meleg nyári napokra

Két dolog teszi elviselhetővé a nyári forróságot: a kellemes, vízparti szellő és a hűsítő italok – na meg persze a fagylaltok. Most három olyan limonádé változatot mutatunk nektek, amelyekre egyáltalán nem mondható, hogy unalmasak és klasszikusok. Próbáld ki mindet!

Tavaszi felfrissülés – 3 könnyed leves recept tipp

A hosszú tél után sokan úgy érezhetjük, hogy elnehezült a gyomrunk, és a napsütötte tavaszi napokon sokkal jobban kívánjuk a könnyű, ámde tápláló ételeket. Van, aki tavaszi léböjt kúrákkal próbálja felfrissíteni magát, mi viszont a könnyed leveseket ajánljunk helyette, amihez hoztunk is nektek 3 recept ötletet.

Húsvéti nagy sütés, főzés, evés, ivás

A húsvéti hagyományok, népszokások mondhatni elkoptak az elmúlt körülbelül húsz évben, ma viszont azt láthatjuk, hogy kezd újra fontossá válni, csak a szokások átalakultak, urbanizálódtak.

Népi hagyományok, világnapok, amik márciushoz köthetők

Tavasz a megújulás évszaka, amikor a természet újjáéled, a nappalok hosszabbodnak, és a színek melett megjelennek az egyre hangosabban csivitelő madarak is. Sokan ezt a tavasz hangjaként emlegetik. Márciusban azonban nem csak a természet újjáéledését, és a jó idő megérkezését lehet megünnepelni, hanem rengeteg más ünnep, hagyomány és világnap is ehhez a hónaphoz köthető.

Nőnapi meglepetés tippek

Március 8-án ünnepeljük a nőnapot, erre az alkalomra készültünk nektek különleges ötletekkel, hogy ki tudjátok fejezni tiszteleteteket a másik nem, vagy akár nőtársaitok felé.

Budapesti bakancslista – 10 téli programajánló

A karácsony utáni időszakban legtöbben már a tavaszt várjuk, épp ezért összegyűjtöttünk nektek 10 program ötletet, ami idén télen még érdemes beiktatni, ha valódi élményekkel szeretnél gazdagodni.

Melegítő ételek a hideg időben

Ebben a hidegben áldás egy tál gazdag leves. Hoztunk nektek 3 magyaros receptet, amit a hétköznapokban is érdemes elkészíteni.

20 újévi szokás, babona és hagyomány

Vannak olyan babonák, amikben nem biztos, hogy hiszünk, de már szokássá váltak, kicsit játékosabbá teszik az új esztendő elindítását. Családonként és baráti társaságonként is eltérő lehet, vannak akik teljesen személyre szabják. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 20 új évhez kapcsolódó babonát és szokásokat. Akad olyan is közöttük, amiről még mi sem halottunk.

Így változott meg a karácsony az elmúlt évszázadban

Közeledik az évnek az az ünnepe, ami minden házban felperzseli a hétköznapi szokásokat.

Bőséges lakomákkal, ajándékozással és régi nemzeti hagyományok felelevenítésével zárjuk az évet.  A fogyasztói társadalommá válás nagyban megreformálta az ünnepi néphagyományokat. De vajon hogyan karácsonyoztak 100 évvel ezelőtt?

5 karácsonyi vendégváró falat, amit mindenki imádni fog

 

Az ünnepi sürgés-forgás közben előfordulhat, hogy a vacsora elkészítésével kicsit megcsúszunk, ilyenkor érdemes előhúzni a jól bevált apró fogásokat. Összegyűjtöttünk 5 könnyen elkészíthető falatkát, ami megkönnyítheti a karácsonyi készülődés folyamatát.

3 különleges recept sütőtökkel

Októberben, vagyis Mindszent havában narancssárgába borul az egész város. A haloween-i tök nemcsak a lakást díszíti, hanem egy hangulatos őszi vacsorához is tökéletes hozzávaló. A nagyobb méretű dísztököket inkább dekorációhoz, tökfaragáshoz szoktuk használni, ám az élénksárga sonkatök, vagy ismertebb nevén sütőtök nemcsak egészséges, de még finom is. Íme 3 ínyenc recept, amit ajánlunk kipróbálni ebben az időszakban.

4 tipp az őszi napokra

Október és november az évnek azon a hónapjai, amikor a hosszú nyár után már szívesen töltjük az otthon melegében az estéket, emellett a természet sokszínűsége megannyi lehetőséggel vár bennünket napközben. Összegyűjtöttünk néhány tippet ezekre a hónapokra, amit idén semmiképpen sem érdemes kihagyni.

4 tipp, a tökéletes sajt-bor párosításhoz

A bor és a sajt tökéletes párosításának élvezetét nevezhetjük gasztro mennyországnak. Fokozzuk még picit: a franciák szerint a bor, a sajt és a kenyér triója maga a Szentháromság.

Épp ezért összegyűjtöttünk 4 borszakértői tippet, amit most megosztunk a kísérletezni vágyókkal.

5+1 magyar tradicionális szokás az étkezésben

A magyar konyha nem véletlenül híres világszerte – nemcsak jellegzetes ízei, hanem az ételek elfogyasztásának rituáléi is emlékezetessé teszik. Összegyűjtöttünk néhány étkezési tradíciót, amiket a magyar konyha titkos fűszerének is nevezhetünk.

5 TIPP, HOGYAN VÁLASSZUNK BORT ÉTELEKHEZ

Egy finom ebéd vagy vacsora fogásainak tökéletes kiegészítői a jól megválasztott borok. Mára olyan szép és szerteágazó tudománnyá fejlődött a gasztro- és borkultúra, annyira szeretjük az izgalmas ízkalandozásokat, hogy már-már hibának érezzük, ha nem tudományos alapon döntünk arról, milyen bor passzol a legjobban egy fogás mellé. A jó hír, hogy nem kell kétségbeesni, mert sommelier-képzés nélkül is könnyedén eligazodhatunk a kérdésben: hogyan válasszunk bort az ételekhez?

VÉGRE KARÁCSONY, VÉGRE HALÁSZLÉ! – DE MIÉRT PONT HALÁSZLÉ?

Sokszor ismételt adat, hogy a magyarok nagyon kevés halat esznek és jó lenne ezen  változtatni. Azonban ha máskor nem is, karácsonykor azért a legtöbb család asztalára hagyományosan még ma is kerül rántott hal vagy egy jó kis halászlé. De miért pont halászlé?

EGÉSZSÉGES, FINOM, ÉS NAGYON RITKÁN ESZIK ILYET. MI AZ?

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, az iciri-piciri pedig mind megette. Ez a mondóka sokaknak ismerős lehet. Csakhogy bár a játékos mondóka pontos eredetét nehéz lenne visszafejteni, az nyilvánvaló, hogy manapság egyre kevésbé tűnik az életből merítettnek.

Kiscsillag ajánlatok a nyárra

Szuper ebédmenü-ötletekkel dobtuk fel kínálatunkat és extra finomságokkal is készülünk. Ismerje meg a legjobb nyári Kiscsillag-ajánlatainkat és jöjjön el hozzánk egy finom ebédre vagy vacsorára. Már a terasz is nyitva!!!

3 érdekesség 3 fogásról a heti ajánlatunkból

A Kiscsillag heti menüjének néhány fogásáról most érdekes történeteket olvashat legújabb blogposztunkban. Ha meghoztuk az étvágyát, foglaljon asztalt és jöjjön el hozzánk, már várjuk!

Üdv a kamránkban! – Tárlatvezetés a különleges italaink közt

Mi a Kiscsillag Étteremben nem elhitetni szeretnénk az ízeket, hanem teljes természetes valójukban megmutatni vendégeinknek. Az ételek mellett pedig fontos szerep jut az italoknak is. A legjobb hazai termelők és manufaktúrák finomságaiból válogattuk össze italkínálatunkat. Lépjenek beljebb, sok itt még a látni- és kóstolni való.

Kemencében sült kenyér és az Öreg Kovász

Egyes babonák szerint ha ugyanabból a kenyérből eszik egy fiú és egy lány, könnyen lehet, hogy egymásba szeretnek. Tud valamit az Öreg Kovász. A Kiscsillagban a házi készítésű, kemencében sült kenyérért is ő felel.

Isteni ízek a Kiscsillag Étteremben

A kemencében készült ételeknek saját sóhajuk van. A kenyérlángosba, a rakott krumpliba belesülnek a kemence mélyének barátságos titkai is. De mik ezek a titkok? Most eláruljuk!