Budapesti bakancslista – 10 téli programajánló

A karácsony utáni időszakban legtöbben már a tavaszt várjuk, épp ezért összegyűjtöttünk nektek 10 program ötletet, ami idén télen még érdemes beiktatni, ha valódi élményekkel szeretnél gazdagodni.

1. Korcsolyázz a Városligetben

Ha az ünnepek előtt erre már nem volt lehetőséged, akkor itt az idő. Megunhatatlan program, legyen szó randiról, baráti találkozóról egy forralt borral kísérve, vagy családi programról – főleg, ha idén jégkorcsolyát is hozott a Jézuska. Nem kell aggódni a hosszú sorok miatt, a jegyek már online is megvásárolhatóak.

 

2. Önkénteskedj

Az állatkedvelőknek ajánljuk figyelmébe a Vigyél Haza! Alapítvány kutya mentő kezdeményezését. Olyan kutyáknak keresnek ideiglenes befogadó helyeket, akik kisebb sérüléseket szenvedett kutyáknak segítenek az utókezelésekben, szerető családi környezetben gyorsabban tudnak gyógyulni és új gazdákra találni.

 

3. Túrázz Normafán

A téli hófehér természetért legalább egyszer érdemes kibújni a szoba melegéből. Normafa és környéke télen is csodaszép túrázási lehetőségeket rejt, csak érdemes korábban elindulni, hogy még a napsütéses téli tájjal találkozz.

 

4. Szánkózz a környéken

Alig egy órányira található a visegrádi Nagyvillám sípálya, ami nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is egy mesebeli játszótér. A télisport imádóknak nem ez az elsődleges célpontjuk, ezért a tömegtől sem kell ódzkodni.

 

5. Társasozz a barátokkal vagy a Játszóházban

A korai sötétedés előnye, hogy korábban el lehet kezdeni az estéket is. A felnőtteknek éppúgy van igénye a játékra, mint a gyerekeknek, nincs is erre megfelelőbb időszak, mint a téli esték. A Játszóházban játékmesterek vezetik a játékokat, igény szerint csoportokba rendeznek, és elmondják a játékszabályokat. Az egész teljesen kötetlenül zajlik, és közben rengeteg új játékot kipróbálhatsz.

 

6. Szabadulj ki!

Ha játék, és aktív kikapcsolódás, akkor idén a szabadulós játékokat sem érdemes kihagyni. Egy izgalmas csapatjáték, ahol együtt nyomokat, összefüggéseket kell keresni. Olyan képességeid fedezheted fel közben, amit nem is sejtettél, és közben felhőtlen játékban lehet részed.

 

 

7. Próbáld ki a squasht

A téli fáradtság leküzdésére az egyik legjobb technika a rendszeres testmozgás. Kevés olyan sport van, ami percek alatt annyira megizzaszt, mint a fallabda. Egy óra játék után garantált az izomláz.

 

8. Fürdőzz esti fényekkel

 

A téli fürdőzésnél kevés hangulatosabb programot tudunk elképzelni. Budapest egyik leggyönyörűbb fürdője a Széchenyi, ahol az esti fények mellett élvezheted a víz alatti pezsgetést, a masszírozó vízsugarat, amiket az ülőpadokba rejtettek el.

 

9. Legyél egy napig turista

Télen nemcsak a természet varázslatos, hanem a város is. Lehetsz a saját városodban is turista egy napra, egy kicsit másképp. Próbálj ki egy tematikus budapesti sétát, és fedezd fel a várost egy másik oldaláról. Az Imagine Budapest februári sétáját az édesszájúaknak ajánljuk.

 

 

10. Szánj időt magadra

A téli időszakban is rengeted programlehetőség van, mégis az évnek egy olyan időszaka, amikor lehet és érdemes is kizárólag a pihenésnek szentelni a szabadidőt. Töltődj fel, olvasd ki a régi kedvenc könyved.