Két dolog teszi elviselhetővé a nyári forróságot: a kellemes, vízparti szellő és a hűsítő italok – na meg persze a fagylaltok. Most három olyan limonádé változatot mutatunk nektek, amelyekre egyáltalán nem mondható, hogy unalmasak és klasszikusok. Próbáld ki mindet!
Napló
Tavaszi felfrissülés – 3 könnyed leves recept tipp
A hosszú tél után sokan úgy érezhetjük, hogy elnehezült a gyomrunk, és a napsütötte tavaszi napokon sokkal jobban kívánjuk a könnyű, ámde tápláló ételeket. Van, aki tavaszi léböjt kúrákkal próbálja felfrissíteni magát, mi viszont a könnyed leveseket ajánljunk helyette, amihez hoztunk is nektek 3 recept ötletet.
Április 22- én ünnepeltük a Föld napját
Húsvéti nagy sütés, főzés, evés, ivás
Népi hagyományok, világnapok, amik márciushoz köthetők
Tavasz a megújulás évszaka, amikor a természet újjáéled, a nappalok hosszabbodnak, és a színek melett megjelennek az egyre hangosabban csivitelő madarak is. Sokan ezt a tavasz hangjaként emlegetik. Márciusban azonban nem csak a természet újjáéledését, és a jó idő megérkezését lehet megünnepelni, hanem rengeteg más ünnep, hagyomány és világnap is ehhez a hónaphoz köthető.
Nőnapi meglepetés tippek
Így lepd meg a kedvesed – Valentin napi desszert inspirációk
Budapesti bakancslista – 10 téli programajánló
Melegítő ételek a hideg időben
20 újévi szokás, babona és hagyomány
Vannak olyan babonák, amikben nem biztos, hogy hiszünk, de már szokássá váltak, kicsit játékosabbá teszik az új esztendő elindítását. Családonként és baráti társaságonként is eltérő lehet, vannak akik teljesen személyre szabják. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 20 új évhez kapcsolódó babonát és szokásokat. Akad olyan is közöttük, amiről még mi sem halottunk.
Így változott meg a karácsony az elmúlt évszázadban
Közeledik az évnek az az ünnepe, ami minden házban felperzseli a hétköznapi szokásokat.
Bőséges lakomákkal, ajándékozással és régi nemzeti hagyományok felelevenítésével zárjuk az évet. A fogyasztói társadalommá válás nagyban megreformálta az ünnepi néphagyományokat. De vajon hogyan karácsonyoztak 100 évvel ezelőtt?
5 karácsonyi vendégváró falat, amit mindenki imádni fog
3 különleges recept sütőtökkel
Októberben, vagyis Mindszent havában narancssárgába borul az egész város. A haloween-i tök nemcsak a lakást díszíti, hanem egy hangulatos őszi vacsorához is tökéletes hozzávaló. A nagyobb méretű dísztököket inkább dekorációhoz, tökfaragáshoz szoktuk használni, ám az élénksárga sonkatök, vagy ismertebb nevén sütőtök nemcsak egészséges, de még finom is. Íme 3 ínyenc recept, amit ajánlunk kipróbálni ebben az időszakban.
4 tipp az őszi napokra
Október és november az évnek azon a hónapjai, amikor a hosszú nyár után már szívesen töltjük az otthon melegében az estéket, emellett a természet sokszínűsége megannyi lehetőséggel vár bennünket napközben. Összegyűjtöttünk néhány tippet ezekre a hónapokra, amit idén semmiképpen sem érdemes kihagyni.
4 tipp, a tökéletes sajt-bor párosításhoz
Családi nap Csillaghegy közelében – PROGRAMAJÁNLÓ
5+1 magyar tradicionális szokás az étkezésben
Nyári színek a tányéron – nemcsak finomak, de egészségesek is
5 TIPP, HOGYAN VÁLASSZUNK BORT ÉTELEKHEZ
Egy finom ebéd vagy vacsora fogásainak tökéletes kiegészítői a jól megválasztott borok. Mára olyan szép és szerteágazó tudománnyá fejlődött a gasztro- és borkultúra, annyira szeretjük az izgalmas ízkalandozásokat, hogy már-már hibának érezzük, ha nem tudományos alapon döntünk arról, milyen bor passzol a legjobban egy fogás mellé. A jó hír, hogy nem kell kétségbeesni, mert sommelier-képzés nélkül is könnyedén eligazodhatunk a kérdésben: hogyan válasszunk bort az ételekhez?
VÉGRE KARÁCSONY, VÉGRE HALÁSZLÉ! – DE MIÉRT PONT HALÁSZLÉ?
EGÉSZSÉGES, FINOM, ÉS NAGYON RITKÁN ESZIK ILYET. MI AZ?
Kiscsillag ajánlatok a nyárra
Nyári slágerlista a Kiscsillagban! – Új étlap, új fogások!
Kiscsillag Étterem, mint a legjobb étterem Csillaghegyen- vendégeink visszajelzései
3 érdekesség 3 fogásról a heti ajánlatunkból
Üdv a kamránkban! – Tárlatvezetés a különleges italaink közt
Mi a Kiscsillag Étteremben nem elhitetni szeretnénk az ízeket, hanem teljes természetes valójukban megmutatni vendégeinknek. Az ételek mellett pedig fontos szerep jut az italoknak is. A legjobb hazai termelők és manufaktúrák finomságaiból válogattuk össze italkínálatunkat. Lépjenek beljebb, sok itt még a látni- és kóstolni való.